Za sve informacije oko cene, dostupnosti i poručivanja proizvoda, pozovite neki od naših maloprodajnih objekata.

Kako možete učiniti svoje cipele vodootpornim?

Kako možete učiniti svoje cipele vodootpornim?

Zimsko vreme može biti noćna mora za Vaše cipele i stopala. Kada počne vlažno vreme, to može potpuno uništiti Vaše cipele ako nisu pogodne za uslove. Zašto onda ne uradite razumnu stvar i preduzmete akciju pre nego što se nebo otvori tako što ćete hidroizolovati svoje čizme, patike i cipele?

Kako mogu učiniti svoje cipele vodootpornim?

Iako ništa neće učiniti Vaše cipele vodootpornim zauvek, postoje stvari koje možete učiniti da ih učinite vodootpornijima. Ove metode i proizvodi će kratkoročno premazati i zaštititi Vaše cipele.

Vodootporni sprej. Ovo se može koristiti na mnogo različitih materijala jer obično postoje različiti sprejevi za različite materijale. Sprejevi su najpopularniji za antilop jer su zaista jedini metod koji funkcioniše bez oštećenja mekog materijala.

NAJBOLJE ZA: platnene cipele i cipele od antilopa

Silikon. Neki vodootporni sprejevi su na bazi silikona, koji su dobri za sve vrste cipela. Ovo je zgodno ako imate nekoliko pari cipela i čizama napravljenih od različitih materijala.

NAJBOLJE ZA: sve cipele

Pčelinji vosak. Kada pronađete čvrsti komad pčelinjeg voska, pokrijte njime svoje platnene cipele dok ne vidite proizvod na cipelama. Zatim uzmite fen i unesite proizvod u cipele za dugotrajnu zaštitu.

NAJBOLJE ZA: platnene cipele

Vosak za sveće. Sveća je odlična zamena za pčelinji vosak. Jednostavno utrljajte sveću preko cipela. To ćete želeti da radite dok cipela ne bude svetlije boje od voska koji se trlja na cipele. Kada je cela cipela pokrivena, uzmite fen za kosu na najvišoj postavci i zagrejte vosak. Znaćete da je to učinjeno kada cipele vrate svoju prvobitnu boju.

NAJBOLJE ZA: platnene cipele i patike

Vazelin. Ako imate problema sa kožnim cipelama, uvek možete koristiti vazelin da privremeno vodootporite cipele. Moraćete prethodno da očistite cipele, a zatim ih jednostavno premažite slojem vazelina i to će isto dobro obaviti posao.

NAJBOLJE ZA: kožne cipele

Uvek bismo preporučili da testirate bilo koju metodu hidroizolacije na maloj površini Vaše cipele ili čizme pre pune primene. Neki proizvodi i „uradi sam“ metode mogu da promene izgled ili boju cipela, pa vodite računa o testiranju pre nego što zaronite.

Postoje dva glavna proizvoda na bazi voska za hidroizolaciju cipela, svaki sa svojim skupom prednosti i nedostataka:

Vosak – obezbediće određenu zaštitu od vremenskih prilika za vaše cipele, kao i pomoći im da izgledaju sjajno i zdravo, ali će morati da se ponavljaju često kako bi Vaše cipele ostale vodootporne.

Pčelinji vosak – je bolja barijera jer proizvod formira sloj preko cipele umesto da se upije. Međutim, pčelinji vosak neće pružiti najbolji sjaj ili izgled, a nakon nekoliko slojeva proizvoda može da promeni izgled Vaše cipele.

Odabir Vašeg proizvoda zavisi od toga šta vam je najvažnije – dugovečnost, izgled ili performanse.


Vodootporna obuća