Za sve informacije oko cene, dostupnosti i poručivanja proizvoda, pozovite neki od naših maloprodajnih objekata.

Udobna obuća za siguran korak Vaših najmlađih

Udobna obuća za siguran korak Vaših najmlađihZa mnogo dece leto znači nedelje dugih, vrelih, bezbrižnih dana provedenih u japankama u kampovima, vikendicama i parkovima. Dok svež vazduh i neograničena igra mogu biti odlični za razvoj deteta, lutanja u neprikladnim, laganim japankama može naneti deci ozbiljnu štetu.

Dobro prianjajuće cipele sa potporom su neophodne za zdrav rast i razvoj dečjih stopala i iako, kao i sve ostale stvari, pravila cipela mogu malo popustiti tokom leta, ne treba ih potpuno zaboraviti. Osnovne, tanke japanke ne pružaju deci podršku, kontrolu pokreta i ublažavanje jastuka dok trče, skaču i igraju što može dovesti do povreda stopala, skočnog zgloba i kolena. Što je još gore, deca često nose prevelike ili premale japanke, povećavajući rizik od povreda.

Što se tiče letnje obuće, dozvolite svom detetu da nosi japanke na plaži i pored bazena. Međutim, za svakodnevnu igru neophodne su lagane sandale sa podrškom. Dostupno je mnogo zabavnih, modernih izbora. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da pronađete odgovarajuću letnju obuću za svoje dete:

Potražite cipele koje imaju čvrst deo za pete (zadnji deo pete) i đonove koji se ne savijaju lako ako ih uvrnete sa strane na stranu ili od prsta do pete.

Uverite se da osnova obuće odgovara dužini i obliku stopala Vašeg deteta. Ako su mu stopala preširoka ili mu peta ili prsti vise preko ivice, oni im ne odgovaraju.

Ne kupujte cipele „sa prostorom za rast“. Preduge ili preširoke cipele mogu uzrokovati ili pogoršati osnovne probleme sa stopalima.

Nikada ne prenosite cipele sa deteta na dete jer obrasci nošenja koje je stvorilo prvo dete neće pravilno podržati jedinstveni oblik i potrebe stopala sledećeg deteta.

Ako Vaše dete insistira na japankama, klonite se povoljnih marki obuće. Potražite one koji imaju podupirače za noge, podesive kaiševe, deblje đonove i duboke pete.

Dečija letnja obuća treba da balansira između udobnosti i podrške. Tokom leta deca su uvek u pokretu pa vole cipele koje mogu brzo da obuju i skinu. Ako Vaše dete ne želi da provodi vreme vezujući pertle, potražite sandale sa čičak trakama. Brzo i lako se ulazi i pružaju istu podršku kao i vezice. Kada Vaše dete bude obuveno u letnje cipele, ono može uživati u letnjoj slobodi, a da pritom ne rizikuje dugoročno zdravlje svojih stopala i donjih udova.

 

Udobna dečija obuća