Za sve informacije oko cene, dostupnosti i poručivanja proizvoda, pozovite neki od naših maloprodajnih objekata.

Dečije obuca – na šta treba obratiti pažnju pri kupovini

Dečije obuca – na šta treba obratiti pažnju pri kupoviniKao odrasli, generalno možemo reći da li se cipela oseća udobno ili ne, ali deca često imaju problema da to kažu. Ako ih pitate kako se oseća cipela, oni će generalno, na zgroženost roditelja, reći: „Ne znam“? Ili još gore, Vaše dete je premlado da Vam bilo šta kaže.

Postoji veliki broj kriterijuma za prilagodbu cipela i veličine cipela koje svi treba da poštujemo, a posebno su važni za decu. Prilikom kupovine bilo koje dečije cipele moramo uzeti u obzir konstrukciju i materijale cipela, funkciju cipele za određene aktivnosti, potporne elemente cipele i što je najvažnije, pristajanje.

Saveti za pronalaženje odgovarajućih cipela za Vaše dete

Tokom sezone povratka u školu i tokom cele godine, jedna od najvažnijih kupovina na listi za kupovinu svakog roditelja treba da bude par odgovarajućih cipela za njihovo dete. Mnogim roditeljima kupovina cipela može izgledati lakša od kviza, ali treba uzeti u obzir nekoliko važnih faktora:

  • Dečija stopala se menjaju sa godinama. Veličina cipela i čarapa se može menjati svakih nekoliko meseci kako dete raste.
  • Cipele koje ne pristaju pravilno mogu otežati stopala. Uvek izmerite stopala deteta pre kupovine cipela i pazite na znake iritacije.
  • Ne prenosite obuću sa strarije na mlađe dete. Samo zato što veličina cipele odgovara jednom detetu ne znači da će odgovarati i drugom na isti način. Takođe, deljenje cipela može širiti gljivice poput atletskog stopala i gljivica na noktima.
  • Odvedite svoje dete u kupovinu. Svaka cipela pristaje drugačije. Pustiti dete da se izjasni u procesu kupovine cipela promoviše zdrave navike stopala u budućnosti.
  • Uvek kupujte za veće stopalo. Stopala su retko potpuno iste veličine.

Kupite cipele kojima nije potreban period da se razgaze. Cipele treba odmah da budu udobne. Takođe se pobrinite da Vše dete isproba cipele sa čarapama ili hulahopkama.


Dečije obuća