Za sve informacije oko cene, dostupnosti i poručivanja proizvoda, pozovite neki od naših maloprodajnih objekata.

Udobna dečija obuća

Udobna dečija obucaKada Vaša beba počne da krstari nameštajem da bi napravila prvih nekoliko koraka, važno je razmisliti o tome koje cipele da kupite svom malom šetaču. Stopalo je složena struktura koja se sastoji od dvadeset i šest kostiju. Ove kosti podupiru celo telo, prilagođavaju se neravnim površinama i apsorbuju udarce pri svakom koraku. Bebino stopalo sadrži više hrskavice nego kostiju. Iako se struktura stopala u potpunosti razvija do druge godine života, same kosti se ne razvijaju i ne učvršćuju do oko osamnaeste godine.

Kod male dece luk obično neće biti vidljiv niti razvijen prve dve godine, pa čak ni tada nije potpuno razvijen. U prvim godinama detinjstva, u predelu luka stopala postoji „masna“ podloga koja daje izgled ravnog stopala, ali to nije slučaj jer nudi prirodnu potporu luka.

Jedna pedijatrijska akademija razvila je preporuke za cipele za decu kako bi Vam pomogla da pronađete cipele koje su korisne i nisu štetne dok Vaše dete nastavlja da hoda. Fleksibilni đonovi koji se ne klizaju ili otporni na klizanje jedna su od najvažnijih karakteristika koje treba tražiti u bebi cipelama. Deca treba da nose fleksibilne cipele koje omogućavaju savijanje i kretanje stopala kao da je dete bosonogo. Takođe želite da se uverite da cipele Vaše bebe odgovaraju i da nisu premale.

Deca uče da hodaju hvatajući se za prste o tlo, dok izgrađuju unutrašnju snagu stopala i luka. Zato se preporučuje da kod kuće ostavite dete bosi kako biste unapredili prirodan razvoj stopala. Međutim, kada su površine neravne, treba nositi cipele kako bi zaštitile svoja stopala.

Obuća Online preporučuje sledeće prilikom razmatranja preporuka cipela za decu:

- Cipele treba da budu lagane i fleksibilne da podrže prirodno kretanje stopala sa stabilnom osnovom.

- Obuća treba da bude napravljena od kože ili mreže kako bi stopala Vaše bebe mogla udobno da dišu.

- Obuća treba da ima gumene đonove kako bi se sprečilo klizanje.

- Čvrsta i kompresivna obuća može izazvati deformaciju, slabost i gubitak pokretljivosti.

- Izbor cipela za decu zasnivajte na modelu bosih nogu.

- Cipele bi trebalo da imaju dobru apsorpciju udara sa izdržljivim đonom jer deca učestvuju u aktivnostima sa jačim uticajem.


Obuća Online Dečija obuća