Za sve informacije oko cene, dostupnosti i poručivanja proizvoda, pozovite neki od naših maloprodajnih objekata.

Saveti pri odabiru obuće za mališane

Saveti pri odabiru obuće za mališaneMnogo je oblasti koje treba pokriti prilikom kupovine pravih cipela za dete. Kupovina pravih cipela za mališane od suštinske je važnosti svaka tri do četiri meseca. Cipele bi trebalo da imaju dovoljno prostora da se prsti udobno kreću, a da istovremeno podržavaju zglob.

Važno je obratiti se uzrastu deteta pri odabiru odgovarajuće cipele za svaku fazu razvoja stopala. Zahtevi za obuću za novorođenčad, bebe od par meseci i malu decu su veoma različiti. Svaka od njih zahteva različite vrste cipela i materijala neophodnih za zdrav rast i razvoj stopala. 

Bebe do nekoliko meseci. Na početku svog života bebe imaju izuzetno mekane kosti u stopalima. To je zato što u ovoj određenoj fazi razvoja njihova stopala sadrže više hrskavice nego kosti, koja se vremenom stapa i stvrdnjava u kosti odraslih. Zbog toga su za bebine noge potrebne debele čarape ili meke cipele. Ove cipele takođe treba da imaju dobru prozračnost, jer se njihova stopala znoje dvostruko više od odraslih.

Mala deca. Pošto su savladali ravnotežni deo kretanja, ovi mali snopovi energije drže roditelje na nogama. U ovoj fazi, cipele bi trebalo da nude sjajne amortizere iznutra, da budu izrađene od prozračnih materijala i da detetu obezbede odgovarajuću potporu za pete i zglobove. Cipele moraju biti lagane i fleksibilne. Roditelji treba da proveravaju veličinu obuće svog deteta svakih šest meseci kako bi osigurali pravilno nošenje i zdrav rast stopala u tinejdžerskim godinama. 

Kada se roditelj pravilno pripremi, kupovina novih cipela može biti prijatno i zabavno iskustvo za celu porodicu.


Dečija obuća