Za sve informacije oko cene, dostupnosti i poručivanja proizvoda, pozovite neki od naših maloprodajnih objekata.

Kako odabrati najudobnije cipele?

Kako odabrati najudobnije cipele?Nije tajna da se zbog pronalaska savršenog para cipela osećate sjajno. Ako su odgovarajućeg stila, kroja i izgleda, velike su šanse da ćete ih obožavati. Međutim, ponekad par koji izgleda neverovatno nije tako udoban koliko biste želeli. Dobra vest je da ne morate da žrtvujete udobnost cipela za stil. U ovom vodiču ćemo Vam pokazati šta da tražite da biste pronašli najbolje udobne cipele za Vas

Šta cipele čini udobnim?

Najveći faktor udobnosti cipela je dizajn – posebno podloga, đon i pristajanje. Sledeći put kada budete kupovali cipele, obratite pažnju na:

  • Unutrašnjost podstavljena
  • Uložak od pene (memorija pena je najbolja opcija)
  • Ravna baza (za razliku od pete)
  • Prostor unutar cipele (posebno oko prstiju)
  • Čvrst đon

Sledeći put kada budete kupovali udobne radne cipele ili par u kojima ćete se osećati opušteno tokom noćnog izlaska, potražite ove specifične elemente dizajna i isprobajte ih pre kupovine ako možete.

Zašto je važno nositi udobne cipele?

Nošenje udobnih radnih cipela je važno ako ste dugo na nogama. Nošenje neudobnih cipela može dovesti do uobičajenih problema sa stopalima, uključujući:

  • Plikovi
  • Problemi svoda stopala
  • Problemi u hodu

Ako nosite cipele koje dobro pristaju i pružaju Vašim prstima dovoljno prostora, manje je verovatno da ćete rizikovati da steknete neudobnost Vaših cipela. Takođe ćete sprečiti pojavu žuljeva tako što ćete nositi udobne cipele koje su dovoljno čvrste da pravilno drže Vaše stopalo, ali dovoljno opuštene da ne izazivaju trenje.

Evo karakteristika na koje treba obratiti pažnju kada tražite udoban par cipela.

Podstavljena obuća

U idealnom slučaju, nivo podloge u Vašoj cipeli treba da bude dovoljan da spreči trljanje Vaših stopala, a da pritom ne steže njihovo kretanje.

Ako tražite muške cipele ili ženske ravne cipele, potražite podstavu oko gležnja, bočne strane stopala i vrha stopala. Lov na štikle? Pronađite par cipela sa podstavom oko prstiju i pete. Na kraju krajeva, ova područja su obično najosjetljivija na bol i pojavu plikova, tako da će dodatna podloga pomoći da se osigura udobnost cipela.

Uložak od pene

Ulošci pružaju podstavljenu površinu za vaša stopala tokom celog dana. Ulošci od memorijske pene prilagođavaju se obliku Vašeg stopala kako bi pružili maksimalnu udobnost. Saznajte više o ulošcima za cipele.

Ravna baza

Ravne cipele su često najudobnija opcija. Omogućavaju Vašim stopalima da se kotrljaju od pete do pete kada hodate, ravnomerno raspoređujući težinu po stopalu.

Prostor unutar cipele

Glavni razlog zašto ljudi pate kada nose cipele je taj što nisu odabrali pravu veličinu. Ako niste sigurni u svoju tačnu veličinu cipela, izmerite stopala.

Kada isprobavate cipele, trebalo bi da imate dovoljno prostora da pomerite prste (blago). Ako uopšte ne možete da pomerate prste, cipele su Vam preuske i mogu Vam na kraju izazvati bol. Ovo je važna tačka koju treba imati na umu kada birate udobne cipele za žene, kao što su visoke potpetice.

Čvrst đon

Što je đon čvršći, to je cipela stabilnija. Odabirom gumenog đona debljine najmanje 1-2 cm obezbediće se podloga između stopala i tvrde površine po kojoj hodate. Fleksibilni đon će često biti veoma tanak i neće zaštititi donji deo Vašeg stopala od udara o tlo, što može izazvati bol u tabanima.

Udobne marke cipela

Postoje brendovi koji dizajniraju cipele posebno za udobnost. Poznavanje ovoga može učiniti potragu za pravim parom mnogo bržom.


Udobne ženske cipele