Za sve informacije oko cene, dostupnosti i poručivanja proizvoda, pozovite neki od naših maloprodajnih objekata.

5 stvari koje treba da znate kada kupujete obuću

5 stvari koje treba da znate kada kupujete obuću	Kupovina adekvatne i kvalitetne obuće je investicija u zdravlje. Potrebno je pronaći odgovarajući par cipela koje našim stopalima i telu pružaju odgovarajuću podršku.

Izrazito visoke potpetice i usko ležište su loše izabrana ženska obuća. Online shop nudi raznovrsne modele koji mogu da zamene neprikladno izabranu obuću koja stvara bolove i druge neprijatnosti pri nošenju. 

Pročitajte šta bi trebalo da znate kada kupujete novu obuću, koja je to obuća online koja će Vam pružiti udobnost i koliko je bitna anatomska obuća.

 

Obuća za jedan centimetar duža

Cipela bi trebalo da bude oko jedan centimetar duža od Vašeg stopala kako bi prsti imali prostora da se pokreću i kako bi se izbeglo bilo kakvo trenje. Izmerite dužinu Vašeg stopala od pete do vrha Vašeg najdužeg prsta i neka vam to bude mera prilikom svake naredne kupovine obuće.

 

Širina obuće je važna

Kada razmatramo dužinu obuće, ne zaboravimo da je i širina cipela takođe bitna. U svom najširem delu obuća bi trebalo da bude taman za stopalo i ne bi trebalo da postoje tačke pritiska.

Najpre treba uzeti u obzir da dve različite osobe mogu nostiti isti broj obuće, ali da im se stopala razlikuju u širini.

Uska stopala: Odaberite obuću sa pertlama jer su one zgodne za manipuisanje širinom. Obuća u stilu mokasna su ugodne za osobe koje imaju uža stopala. Nemojte kupovati obuću za jedan broj manju u nadi da će se razgaziti po dužini. Kupite svoj broj zajedno sa ulošcima koji će popuniti širok prostor i učiniti Vam obuću udobnom.

Srednja stopala: Vi ste srećnici jer Vam skoro svaki model obuće paše zbog toga što se srednja veličina stopala uzima kao standard za izradu većine obuća.

Široka stopala: slično kao kod uskih stopala, pronaći obuću koja odgovara u dužini i širini može biti izazov. Osobe sa širim stopalima se najudobnije osećaju u obući koja se obuva bosim stopalom, kao i u  sportskoj obući. Primenom ortopedskih uložaka možete poboljšati udobnost obuće.


Ne zanemarujte dubinu cipela

Prilikom normalnog hoda naše stopalo se u obući koju nosimo blago pomera u svim pravcima. Osim dužine i širine obuće trebalo bi obratiti pažnju i na njenu dubinu. Dubina cipela se meri po njenom gornjem delu. Vrh obuće ne bi trebalo da snizi vrh stopala. Ovakav pritisak može da izazove iritaciju kože, probleme sa noktima i grčeve u prstima.


Materijal obuće

Materijal od kojeg se obuća pravi evoluira sa evolucijom modnih dizajnova. Pored toga što obuću treba izraditi tako da ispunjava sve estetske standarde, bitno je uložiti u materijal koji će  obuću učiniti izdržljivijom, ispuniti joj namenu i produžiti rok trajanja. Najčešće korišćeni materijali na koje nailazimo su koža i sintetika.

Koža je material koji nikada nije izašao iz mode. Pored udobnosti koju pruža, danas je odlika poslovnih okruženja, nosi se u svečanim prilikama, a postoje i kežual varijante. Veoma je otporna i lako se čisti.

Sintetički material daje osećaj lakoće prilikom nošenja i propustan je za vazduh. U odnosu na kožu, daleko je otporniji prilikom dugotrajnog stajanja i hodanja. Sa današnjim sve većim zahtevima za većim komforom obuće, sintetika je veoma prilagodljiva modifikacijama tako da danas postoje sintetički materijali koji su vodootporni, mekši, otporni na gužvanje…

 

Anatomska obuća

Top 3 prednosti anatomske obuće:

1. Odlična podrška stopalima

Podrška stopalima je važna jer na taj način smanjujete rizik od nastanka mnogih zdravstvenih problema, od bola u stopalima, preko ravnih stopala do upala i smanjene pokretljivosti.

Anatomska obuća je dizajnirana sa namerom da stopalima pruži oslonac kakav im je potreban i kakav zaslužuju.Smanjuju bol, ispravljaju držanje celog tela   čuvaju Vas od daljeg povređivanja.

2. Poboljšavaju cirkulaciju:

Pored toga što se danas anatomska obuća prodaje u modernom dizajnu, ona je pre svega namenjea da Vam svaki korak učini udobnim. Dizajnirana da stopalu obezbedi širinu, potporu i udobnost, omogućava nesmetanu cirkuklaciju i ishranjenost stopala čineći ga zdravim i jakim.

3. Nema više bolova u stopalima

Primetićete da se efekat anatomske obuće javlja u trenutku kada ih obujete, a ona ćete se iznenaditi kada budete otkrili da se efekat vremenom povećava. Prosečna osoba napravi oko 10 000 koraka dnevno. Uzevši to u obzir, jasno je zašto se bol javlja. Visoko kvalitetna anatomska obuća pruža stopalu višak mesta u predelu prstiju stvarajući im komfor. Veoma su fleksibilne tako da se prilagođavaju svakom obliku stopala i smanjuje rizik od trenja i nastanka plikova, a hodanjem nikada više nećete nailaziti na prepreke.