Za sve informacije oko cene, dostupnosti i poručivanja proizvoda, pozovite neki od naših maloprodajnih objekata.

Obuća za dečake i devojčice

Obuća za dečake i devojčiceMaterijal za izradu obuće

Cipele su sastavljene od četiri dela: gornjeg dela, uloška, spoljašnjeg đona i pete. Gornji deo: treba da bude od kože, platna ili novijih mrežastih materijala. Dečija stopala se jako znoje, a gornji deo cipela treba da bude od materijala koji diše. Koža ili platno omogućavaju stopalu da diše.

Uložak: treba da bude od upijajućeg materijala. Podstavljeni ulošci su u redu, ali većini dece nije potrebna posebna lučna podrška. Svi mališani mlađi od 16 meseci imaju ravna stopala i potpuno razvijaju luk do dobi od 6-8 godina.

Spoljašnji đon: obezbeđuje vuču, amortizaciju i fleksibilnost cipele. Ravni spoljašnji đonovi olakšavaju početak hodanja.

Peta: nisu potrebne za malu decu. Starija deca mogu nositi cipele na štiklu, ali one ne bi trebalo da budu veće od 2 i po centimetra jer to može prouzrokovati klizanje stopala napred, grčeve prstiju uz cipelu.

Preporuke cipela za decu

Cipele za hodanje: Određene vrste cipela odgovaraju starosti Vašeg deteta. Bebama nisu potrebne cipele. Potrebne su im čizme ili cipele za hodanje koje ne vezuju noge. Cipela bi trebala biti fleksibilna, a ne pružati čvrstu potporu, a vrlo je važno da cipela bude u obliku dečijeg stopala. Funkcija cipela u ovom dobu je toplina i zaštita.

Cipele za malu decu: Odaberite laganu obuću jer deca u ovom uzrastu koriste mnogo energije za hodanje. Mališani mogu hodati bosi u zaštićenom okruženju, poput zatvorenog prostora.

Dečije cipele školskog uzrasta: Stil i prilagođenost cipela važni su za decu školskog uzrasta. Njihova glavna funkcija je apsorpcija i zaštita od udara. U ovom dobu mogu birati između različitih opcija, uključujući sportske cipele, sandale, cipele za planinarenje itd. Vrlo je važno nositi prave cipele za pravu aktivnost kako biste sprečili povrede. Potražite fleksibilne, dobro provetrene cipele po pristupačnim cenama koje Vam ostavljaju dovoljno prostora za rast.

Hajde da istražimo i odaberemo najbolje cipele za Vašu decu na našem web sajtu!


Obuća za mališane