Za sve informacije oko cene, dostupnosti i poručivanja proizvoda, pozovite neki od naših maloprodajnih objekata.

Šta su espadrile i kako ih nositi?

Šta su espadrile i kako ih nositi?Ko ne voli leto? Vreme je savršeno za zabavne aktivnosti na otvorenom, vreme za odmor na novim mestima gde možete da obujete svoje omiljene espadrile sa skoro bilo kojom odećom. Ukoliko ste žena i nemate par espadrila, morate ih nabaviti. Ako razmišljate, "šta su espadrile?" ili „zašto su toliko važne za modu?“, imamo sve odgovore koji su Vam potrebni.

Šta su espadrile?

Kratka istorija espadrile bi otkrila da je legendarna luksuzna dizajnerska cipela prvo stvorena kao praktična cipela koja se lako nosi u regionima u Francuskoj i Španiji. Cipela je bila napravljena od izdržljivog platnenog materijala i đona od užeta koji su nosili svi u svakom zanimanju. Jednom kada se stil zapalio širom Evrope, cipela je postala poznata kao neophodna cipela za toplo vreme zbog svoje lagane konstrukcije i osećaja. Do 1940. cipela je počela da dostiže vrhunac popularnosti.

Danas je espadrila i dalje lagana, još uvek ima đon od užeta i još uvek ima gornji deo od platnenog materijala. Tradicionalno, espadrile se šiju  ručno  na specijalnoj klupi koja se zove „banco alpargatero“. Đonovi espadrila su napravljeni od pletenog materijala od jute i ekološki su.

Kako nosite espadrile?

Espadrile su glavna letnja obuća zbog svog laganog dizajna i tradicionalno su ležernija cipela za svakodnevno nošenje. Međutim, pošto su espadrile dostupne u toliko različitih stilova i boja, možete ih upariti sa velikim brojem odevnih predmeta i stilova.

Za ležerni dan tokom šetnje parkom ili šetalištem, možete obuti espadrile uz par uskih farmerki, “boyfriend” farmerki, pantalone jarkih boja ili šorts. Možete čak i da nosite espadrile uz slatku letnju haljinu. Sjajna stvar kod espadrila je što su obično praktičnije od Vaših preostalih modela obuće, tako da imate više opcija sa svojom garderobom.

Za elegantniji izgled – recimo, venčanje na plaži, izlazak ili ručak sa prijateljima – espadrile sandale sa platformom su odlična opcija. Možete ih upariti sa lepom letnjom haljinom ili čak sa ležernijim pantalonama i košuljom.

Posetite naše maloprodajne objekte i pronađite odgovarajuće espadrile.

Ženske espadrile