Za sve informacije oko cene, dostupnosti i poručivanja proizvoda, pozovite neki od naših maloprodajnih objekata.

Zašto birati udobnu obuću?

Zašto birati udobnu obuću?

Kao stručnjaci za obuću, verujemo da se nedovoljno naglašava važnost pravilne obuće za Vaše zdravlje. Nošenje udobne obuće ima sve vrste pogodnosti za naše telo, posebno u vezi sa negom stopala. Ali ne samo za naša stopala. Pogledajmo jednu po jednu zdravstvene prednosti kupovine udobnih cipela.

Sprečavaju bolove u stopalima

Dobre cipele napravljene od kvalitetnih materijala koji dišu i sa udobnim đonom omogućavaju Vam veću udobnost kada ste u pokretu. Najbolja obuća za nekoga je ona koja ne pravi nikakvu štetu, koja se ne trlja i ne steže i u kojoj se osećate kao da ste bosi.

Takođe bi trebalo da tražimo ovu osobinu u cipelama koje obično nisu udobne, poput muških cipela ili ženskih potpetica.

Poboljšavaju držanje tela

Neke neudobne cipele sprečavaju nas da pravilno hodamo, forsirajući prirodan položaj stopala, članaka, kolena i bokova, kao i leđa i celog tela.

Kada nosimo odgovarajuću obuću, mnogo je lakše održavati prirodnije držanje tela, a da to ne utiče na zglobove ili mišiće. Ako cipela ima i malo potpetice, biće mnogo udobnije da ne forsirate kaiš i da možete da hodate potpuno uspravno bez nelagodnosti.

Nema dugotrajne štete

Udobne cipele koje ne stežu sprečavaju česte probleme sa stopalima kao što su kurje oči i druge deformacije ili bolesti zglobova. To su male štete koje nastaju malo po malo, a da to nismo primetili.

Poboljšavaju cirkulaciju

Kada cipele nisu udobne dolazi do naticanja stopala, uzrokujući lošu cirkulaciju u celom telu i istovremeno čineći užasno neudobno hodanje. Da bi se poboljšala cirkulacija, čak i ako puno vremena provodite sedeći ili stojeći kvalitetne cipele mogu Vam pomoći sprečavajući problem sa proširenim venama.

Omogućavaju Vam veću aktivnost

Podrazumeva se da se, kada nosimo cipele kao da hodamo po oblacima, osećamo mnogo prijatnije u svakodnevnoj rutini bez zaustavljanja. Ako ne želite da vas nepodnošljive cipele muče ceo dan, uložite u dobar par udobnih cipela kako biste do kraja dana bili sveži kao rano jutro, bez bolova i bez nelagodnosti.