Za sve informacije oko cene, dostupnosti i poručivanja proizvoda, pozovite neki od naših maloprodajnih objekata.

Udobna obuća za naše najmlađe

Udobna obuća za naše najmlađeKao odrasli, mnogi od nas pate od problema sa stopalima i stopalima. Iako se gotovo 98% ljudi rađa sa zdravim stopalima, samo ih 40% ima do punoletstva. Glavni razlog ovog drastičnog pada zdravlja stopala je praksa kupovine loše postavljenih cipela. Da biste osigurali zdravlje stopala svog deteta, od ključne je važnosti da se za svaku fazu njegovog rasta kupe odgovarajuće cipele.

Dečije stopalo će narasti do 12 veličina u prve tri godine razvoja. Nažalost, preko 50% ove dece nosi cipele premale za stopala. Nošenje odgovarajucće obuće posebno je ključno za decu čija stopala još uvek rastu i razvijaju se. Kao roditelju, najvažnije je znati kako odabrati prave cipele za svoje dete.

Kupovina dečije cipele može biti frustrirajuće iskustvo i za roditelje i za decu. Međutim, kada su roditelji jasni u pogledu zahteva za cipelama za određenu fazu razvoja deteta, to čini kupovinu cipela sa decom mnogo lakšom. Poznavanjem faktora potrebnih za pravilan odabir cipela pre vremena, pola bitke se dobija pre nego što stignete u prodavnicu.

Postoji mnogo različitih komponenata prilikom odabira dečije obuće, uključujući:

1. Kutija za nožne prste - područje u koje se uklapaju prsti; trebalo bi da obezbedi dovoljno prostora za detetov zdrav i nesmetan razvoj stopala.

2. Uložak - dodata podloga umetnuta u dno cipele; trebalo bi da ima kontrolu mirisa i antibakterijska svojstva.

3. Anatomski uložak - prilagođeni uložak za unutrašnjost cipele; trebalo bi da ponudi dodatnu podršku i poboljša dečju ravnotežu i držanje tela.

4. Postava - pokrivač za unutrašnjost cipele; trebalo bi da pruža udobnost i omogućava nogama da dišu.

5. Tabanica - donji sloj cipele; trebalo bi da bude fleksibilan i otporan na klizanje.

6. Peta - zadnji deo donjeg sloja cipele; trebalo bi da obezbedi apsorpciju šoka detetovim stopalima.

7. Stabilizator pete - deo koji čini petu; trebalo bi da pruži dodatnu potporu gležnjevima i stopalima deteta tokom hodanja.


Dečija obuća