Za sve informacije oko cene, dostupnosti i poručivanja proizvoda, pozovite neki od naših maloprodajnih objekata.

Saveti za zimsku negu stopala

Saveti za zimsku negu stopalaZima može biti teško doba godine, posebno fiziološki. Ako ne boli jedno, to je drugo i ponekad se čini da Vam ruke i stopala najviše pate. Često sve što želite je da ih umotate i sakrijete dok sve ne prođe, ali ovo nije uvek najbolji odgovor.

Vlažni, hladni uslovi plus korišćenje veštačke toplote od stvari kao što je centralno grejanje mogu biti zamorne za Vaša stopala, pa ćemo sa Vama podeliti neke savete za negu stopala tokom zime.

Od natapanja za stopala do vrste čarapa za nošenje, postoji mnogo saveta i trikova koji će pomoći Vašim stopalima da ostanu u formi tokom zimskih meseci.

Zimska nega stopala kod kuće
Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da pomognete svojim stopalima, a to znači da ne morate da trošite bogatstvo i na pedikir! Pogledajte savete u nastavku:

Neka Vam stopala budu čista i suva
Ukoliko se u trenutku nađete sa cipelama koje nisu sasvim vodootporne, postoji velika šansa da Vam se pokvase noge. U svakoj prilici treba da osušite noge i očistite ih. Ako nosite čarape, obavezno ponesite dodatni par.

Održavanje stopala čistim i suvim će smanjiti nakupljanje bakterija i pomoći im da budu tople. Vlažna stopala mogu vrlo brzo da se ohlade, što će zauzvrat izazvati bol i ispucalu kožu.

Nosite prirodne čarape
Kada birate čarape za zimu, uvek se odlučite za one koje su napravljene od prirodnih materijala kao što su pamuk ili vuna, a ne od sintetičkih mešavina. Materijali kao što su pamuk i vuna su prirodno bolje upijajući i ovi kvaliteti upijanja vlage su izuzetno važni tokom zimskih meseci. Najgora stvar koju možete učiniti kada je hladno je znoj, jer će to na kraju dovesti do vlažnih, hladnih stopala. Dodatni bonus je što je manje verovatno da će i Vaša stopala mirisati!

Temeljno osušite cipele i čizme
Slično kao i sa vlažnim čarapama, nošenje vlažnih cipela i čizama može izazvati čitav svet problema. Vlažne cipele su plodno tlo za bakterije, što znači da postoji povećana šansa za infekciju. Da biste izbegli oštećenje stopala i cipela, savetujemo vam da ih stavite na toplo i suvo mesto dalje od direktnog izvora toplote najmanje 24 sata pre nego što ih ponovo obučete. Stavljanje pored radijatora nije dobra ideja jer to može izazvati pukotine i prerano starenje, posebno ako su napravljeni od prirodnih materijala kao što je koža.

Uverite se da Vam cipele i čizme dobro pristaju
Loše postavljena obuća nikada nije dobra ideja po bilo kom vremenu, ali može biti posebno problematična zimi. Preuske cipele mogu uticati na dotok krvi u stopala, što može dovesti do toga da se vrlo lako ohlade, a u ekstremnim slučajevima doprinose promrzlinama. Uvek treba da budete u mogućnosti da pomerate nožne prste, ali peta, bok i lopta vašeg stopala ne bi trebalo da se pomeraju u cipeli. Cipele koje su prevelike omogućiće pomeranje stopala, izazivajući trenje. Trenje može izazvati rane i plikove koji će neizbežno izazvati bol. Ovo takođe može dovesti do problema sa tvrdom kožom kasnije tokom zarastanja kože.

Ne samo da cipele koje se loše uklapaju mogu uzrokovati bol i nelagodnost, već mogu predstavljati i potencijalnu opasnost, posebno u zimskim uslovima.


Obuća Online