Za sve informacije oko cene, dostupnosti i poručivanja proizvoda, pozovite neki od naših maloprodajnih objekata.

Kako izmeriti gazište za dečiju obuću?

kako izmeriti gaziste za deciju obucuKako izabrati pravu veličinu?

Dečije stopalo je jako osetljivo. Kosti i zglobovi nisu još uvek čvrsti pa stopalo trpi opterećenje čitave težine tela. Zato je jako bitno izabrati dublju cipelicu koja će čvrstinom držati skočni zglob. Prednji deo cipele treba da bude mekaniji u odnosu na deo oko zgloba, ali i dosta širi kako bi obezbedio pravilan razvoj prstića.

Cipelica ne treba biti ni previše mala, ni previše velika. Uska obuća može dovesti do deformiteta stopala, noktiju, stvaranja žuljeva.
Cipelica ne sme biti ni velika jer tada može dovesti do deformiteta i lošeg hoda.

Veličina cipela mora da odgovara veličini stopala. Za merenje možete koristiti "krojački" mekani metar koji je savitljiv i limeni metar koji se pokazao kao praktičniji i pouzdaniji.

Metar prstima povučete od vrha prstića i samo spustite metar do kraja pete vodeći računa da metar bude što bliži ulošku. Metar treba pritisnuti uz uložak baš onako kako stopalo naleže prirodno.

Jako je bitno meriti gazište unutar cipelice, nikako ne treba vaditi uložak i meriti jer tako možete pogrešiti jer postoji mogućnost da se uložak savije i na taj način smanji dužinu, ali isto tako  ovakav naćin merenja može poslužiti kao orjentir.

Ako prilikom kupovine prvih cipelica ne vodite dete dete, možete napraviti i šablon tako što ćete na papiru iscrtati olovkom oblik stopala. Ovaj metod Vam može dodatno olakšati jer ćete pored dužine imati i širinu stopala.

 Ako vodite dete u kupovinu, veličinu ćete najbolje odabrati tako što ćete prilikom obuvanja cipele proveriti da li cipela dobro drži u predelu pete. Drugi korak jeste da Vašim prstima ispipate deo oko prstića i na taj naćin proverite da li ima slobodnog mesta. Poželjno je da ima par milimetara prostora. Takodje, treba proveriti i deo oko skočnog zgloba koji treba biti preko zgloba jer dodatno učvršćuje stopalo.